Spellekesavond

‘t Was nog eens van ‘spelletjes spelen’, een gezelschapsspelletjes avond met vrienden. En zowel kleine als grote mensen hebben goed gespeeld. Zelfs Nand wist wat hem te doen stond, hij heeft de ganse avond het braafste kind van de wereld gespeeld.

De spelletjes die voor ons nieuw waren, en ondertussen in orde bevonden:

Schat in zicht van Haba (en voor de Haba fans, ik heb juist gemerkt dat ze bij Haba nu eindelijk ook een Nederlandstalige site hebben)

Schat in zicht

De beruchte piratenbende heeft een schatkaart buitgemaakt: op het eiland Zeeschuim liggen vijf schatkisten begraven! Er begint een stormachtige wedloop naar het schateiland.Een leuk spelletje dat toch wel wat tactisch denken vergt en waar niet altijd de koploper ook winnaar wordt.

Carcasonne Junior

De gewone Carcasonne hebben we nog nooit gespeeld, vergelijken kan ik dus niet, maar deze was wel leuk en je moet echt kijken waar je best welk stukje legt.

En topper van de avond? Gepakt en gezakt.
Hoe zit het spel in elkaar? je moet een verhuiswagen huren voor je lading (die je dobbelde). Het komt er op neer de juiste verhuiswagen te kiezen, want de lege plaatsen of te veel lading (die niet op de vrachtwagen past) die kosten geld.

Voor de kleinsten nog wat moeilijk, maar met extra hulp lukte het wel. En de vrienden die dit spel nog nooit speelden waren er best voor te vinden.

Ik kijk al uit naar onze volgende spellekesavond binnen een maand of twee.

En tips voor leuke gezelschapsspelletjes zijn nog altijd welkom. We hebben nog een paar verjaardagen te gaan en daarna is het ook weer december-verlanglijstjes-tijd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Gespeeld. Bookmark de permalink.

3 zegjes gedaan op Spellekesavond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *