Texel: dag 2 – Sleepnetexcursie en 116 treden

De dag begint zwaar bewolkt en winderig, maar omdat we op voorhand al een sleepnet excursies boekten staan we om 10:30u -voorzien van laarzen en winddichte jas- aan strandpaal 33 klaar (Onze eerste ontdekking op Texel: de strandpalen).

De sleepnet excursie was super, samen het grote sleepnet door het water trekken en daarna de vangst bekijken begeleid door de deskundige uitleg van een vrijwilliger/gids. We weten nu hoe je het verschil ziet tussen een mannetjes- en vrouwtjeskrab (weten jullie dat?), welke kwallen er in de Waddenzee zwemmen (blijkbaar kunnen kwallen niet goed tegen stormweer want het lag er vol met dode kwallen). En om de kinderen te plezieren: een echte krabbenrace.

Onderweg naar ons huisje nog gestopt bij de enige vuurtoren van Texel, 116 trappen beklommen, genoten van het uitzicht (nadat de hoogtevrees overwonnen was), nog wat op het uitgestrekte strand gespeeld en gevliegerd.

Een vlot geknutseld (de eer komt Arne toe) en de dag afgesloten met een frisse duik in het zwembad. Vooral Nand was blij dat hij een kleine glijbaan vond in het kinderbadje.

Veel te laat in bed …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Effeweg. Bookmark de permalink.

5 zegjes gedaan op Texel: dag 2 – Sleepnetexcursie en 116 treden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *