Vet cool

Hebben jullie dat ook al gehoord of gelezen? Arne leest boekjes AVI5, en voornamelijk van hollandse makelij (en schrijverij).
Al verschillende keren heb ik me afgevraagd waarom ze zo vaak “Vet cool” gebruiken in de dialogen, voor mij toch echte slang van bij onze noorderburen. Buiten een stagaire op ‘t werk afkomstig uit Amsterdam, heb ik nog niemand de term in de mond horen nemen.  Alsof ze er niet bij stilstaan dat ook veel Vlaamse kindjes die boekjes te lezen krijgen.

En voor de kindjes met dyslexie:
Arne leest heel graag de boekjes uit de reeks “Zoeklicht dyslexie” van uitgeverij Zwijsen-Infoboek. Overzichtelijke bladspiegel, duidelijk lettertype (hoewel ze pas in hun laatste boekjes een onderscheid maakten tussen een kleine l en hoofletter I, Arne had daarvoor vaak problemen met het lezen van eigennamen beginnende met I), mooie tekeningen en vergezeld van een CD met daarop het eerste hoofdstuk voorgelezen voor de schrijver. Alleen jammer dat ze in de bib die boekjes gewoon tussen de andere boeken zetten. Mama mag dus op zoek naar de leuke boekjes, want voor Arne is het onbegonnen werk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Gelezen, varia. Bookmark de permalink.

Een zegje gedaan op Vet cool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *