Flashback

Op een slakkengangetje naar huis door de sneeuw. Toen ik een scherpe bocht naderde kreeg ik een flashback naar misschien wel 25 jaar geleden. De weersomstandigheden toen waren wat vergelijkbaar met vandaag voor zover ik me herinner, het had in ieder geval goed gevroren. Mijn vader en ik, onderweg naar de veiling. Uit de andere richting komt een blauw VW busje.  En op z’n 50 meter voor onze bestelwagen zien we het VW busje dat net uit de bocht komt een pirouette maken op straat. Het busje is netjes op de weg gebleven, en kon zelfs nadat de beduusde chauffeur was bekomen, meteen verder rijden. Het lijkt alsof ik me alle details nog kan herinneren, maar hoeveel nog effectief overeenstemt me de waarheid is natuurlijk de vraag. Misschien moet ik eens checken bij mijn vader of hij zich nog iets herinnert.

Het enige dat nog ontbrak tijdens de “lange” rit van vanavond (een uur voor 15 km is toch wel lang), was de stem van Chris Rea.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in varia. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *