Teleurgesteld in Hema

Ik ben was fan van Hema. Leuke dingen aan mooie prijsjes. Mooie pyjama’s, kousen en speelgoedjes. maar nu stellen ze me toch een beetje teleur …

poppenkast-15702021-BigGisteren ‘t foldertje van Hema in de bus gehad en een mooie handige en compacte poppenkast gezien. Mats vraagt al lang naar een poppenkast. Oorspronkelijk ging Filip er eentje maken, maar wegens tijdsgebrek en een extra slaapplek en nog af te werken zolder werd dat altijd uitgesteld. Er was al wel een ontwerpje klaar maar ik zag toch wel wat op tegen de ruimte die zo’n vaste poppenkast zou innemen (en het aantal keren dat ik die poppenkast weer van hier naar daar ging kunnen sleuren.) De poppenkastdoek die je gewoon ergens kan aan omhooghangen kwam dus als geroepen. Ik had dinsdag in De Krokodil er ook al zo eentje gezien, maar die vond ik net te duur en minder mooi.

Vanavond dus direct na ‘t werk in alle  haasten naar Hema om er voor sluitingstijd te raken. En wat blijkt als ik er eindelijk ben. “Uitverkocht! Ja de folder is van woensdag, en omdat het nu een speciale -15% korting is, zijn vanmorgen alle poppenkasten al de deur uit gegaan. Bijbestellen? Neen, dat is niet mogelijk. En checken of ze nog in een andere winkel in voorraad zijn? Och, neen, dat doen we niet. U vraagt de volgende keer bellen om iets te reserveren? Maar neen, dat doen we nooit voor promoties want dan blijft de helft liggen.” “En kan ik dan misschien online bestellen, misschien via Hema.nl”. “Ah, ja, misschien kan je dat proberen.”

Filip zit tot zondagmorgen op job in Nederland. Ik heb morgenvoormiddag al een begrafenis te doen en moet drie kids de deur uit krijgen (waarvan er nog twee zwemles hebben). Neen, ik heb geen tijd of zin om morgen het land rond te bollen voor een reeks Hema’s en hoogst waarschijnlijk hetzelfde resultaat.

En online bestellen? Juist Hema.nl bekeken. Poppenkast gevonden (zelfs nog 12 stuks in voorraad, yes), maar – en hier komt het – ze leveren alleen binnen Nederland.

Laatste optie is alsnog online bestellen, en laten leveren bij het Nederlands filiaal van Filip z’n werk (er rijden per week wel genoeg vrachtwagens op en neer), maar daarvoor moet ik eerst Filip en z’n visakaart of nummer vastkrijgen. En die zit in Rotterdam waarschijnlijk achter de mengtafel bij één of ander benefiet gala.

Als er morgen toch nog iemand bij een Hema passeert met een poppenkast in voorrand. Laat het me asap weten!

Ik heb daarstraks na lang gezoek het klachtenformulier gevonden op de Belgische site. Het is weer het toppunt van gebruiksvriendelijkheid (en dat is mijn dada). In Firefox wil dat ding niet werken en in Internet Explorer krijg je geen eens een bevestiging. Ondertussen heb ik hier m’n gal gespuwd en hopelijk vind ik alsnog een leuke poppenkost tegen de komst van het goedheilig man. Nog iemand tips?

update: Dank wel je medeblogsters voor de spontaan aangeboden hulp en Rozebril: een hele dikke merci! De Sint kan op z’n twee oren slapen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in varia. Bookmark de permalink.

6 zegjes gedaan op Teleurgesteld in Hema

  1. Pingback: veterschoen « Mijnboys’s Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *