Secret Santa

In een opwelling heb ik beslist om mee te doen aan de secret santa van Tess . Het lijkt me een leuke uitdaging om iets te zoeken voor iemand die ik alleen van het web ken of helemaal niet ken.  Ik hoop om op de blog van de “gelukkige” de nodige inspiratie te vinden om de opdracht tot een goed eind te brengen. Duimen maar!

Of ik zelf iets ga maken of zal kopen laat ik in het midden.  Na een hele dag creatief zijn op het werk, ben ik meestal leeg.  Iets naaien? Ik heb wel een paar jaar naailes achter de rug maar beperk me tegenwoordig tot het inkorten van broeken, geen zsazsa dus. Misschien wordt het iets geknutseld of ?

Trouwens, cadeautjes kopen is ook moeilijk, want je moet niet kopen wat je zelf mooi vindt maar wel wat je denkt dat de ontvanger leuk zal vinden. Zelf heb ik in het verleden zeker al dingen gehad die ik zelf nooit zou kiezen. Sommige dingen belanden dan na een poos in de kast of op zolder, zonde eigenlijk. Als ik zelf moet kopen speel ik vaak op safe. Een kadobon voor wat verwennerij, van hun favoriete klerenwinkel of parfumerie. Zo weet ik in ieder geval dat de persoon in kwestie iets naar eigen smaak kan kopen of in ieder geval een half uurtje kan genieten bij de schoonheidsspecialiste.

En mocht mijn secret santa nog tips nodig hebben:

  • Ik heb ooit eens een kleur analyse laten doen en daaruit bleek dat ik een winter type ben. Weinig juwelen, vooral mooi met zwart en kleuren waar geen geel in vermengd is (hoewel ik zwart ook wel beu word)
  • Ik haat rommel en hoewel ik me met drie kinders in huis er soms bij moet neerleggen dat een rommelloos leven niet voor direct zal zijn, toch blijf ik hopen. Trouwens mijn “ik kan niets weggooien” probleem heeft hier ook veel mee te maken natuurlijk …
  • Ik houd van minimalisme, sobere en mooie dingen, …
    Onze woonst draagt nog een paar dingen uit het verleden met zich mee, maar ik hoop toch ooit nog onze eettafel, stoelen, mat en salontafeltje te vervangen. Hoewel er een paar stukken tussen zitten met sentimenele waarde, de mat was een trouwkado en de stoelen zijn ondertussen misschien al 50 jaar oud, een familiestuk die al een heel leven achter zich hebben (het heeft me veel werk gekost op ze op te lappen). Op de kast staan ook de foto’s van mijn moeder en schoonvader die veel te vroeg gestorven zijn. Die foto’s zullen altijd blijven staan. Ze zijn gestorven toen Arne (bijna) drie was, Mats was maar een paar dagen oud toen moemoe stierf. Die foto’s zijn voor mij belangrijk om de herinnering aan hen levendig te houden en ik wil voorkomen dat mijn kinderen binnen x-aantal jaren moeten vragen ‘wie zijn die mensen daar op die foto’ als oude fotoalbums worden boven gehaald.
  • Interieurs, ik heb het soms moeilijk om de interieur tijdschriften voorbij te lopen in de winkel. In gedachten weet ik al hoe ik de nieuwe kamer van Arne en de speelkamer op zolder, en de toekomstige kamer van Nand wil inrichten.
  • Ik kan geen geld uitgeven aan boeken die je maar één keer leest. Mijn boekenkast staat vooral vol met vakliteratuur over usability en een paar kinderboeken.
  • Ik houd van lijstjes, denk dat dat nog stamt uit mijn studententijd. Toen maakte ik dagelijks een lijstje met de TO-DO’s, ik probeerde te starten met de minst leuke dingen om die zo snel mogelijk door te schrappen. Nu maak ik vaak lijstjes met klussen die nog moeten gebeuren of  leg ik voor het slapengaan vaak nog snel een bladje op de vloer als reminder (om gerust te kunnen slapen). Deze week lag er bv eentje met “vuilnisbak buiten zetten”. En ook op het werk zit ook nog vaak te krabbelen en te schetsen op papier om mijn gedachten te ordenen. Trouwens, nu ik er aan denk, blokken vroeger gebeurde ook met een grote berg kladpapier en een goeie bic. Al schrijvend studeren was het vaak …
  • Mooie dingen kan ik wel koesteren.
  • En onze drie zoontjes en mijn man zijn de grote liefdes van mijn leven!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Uncategorized, varia en getagd als . Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op Secret Santa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *