Kinderhart

Vandaag was het feest in het klasje van Mats en ook een beetje feest voor mama en papa. Voor z’n verjaardag hadden we de juf voorgesteld om in de klas pannenkoeken te bakken. De juf nam ons aanbod met open armen aan. Papa een half dagje thuis (ter compensatie van die werkweekendjes begin deze maand) en Nand moest ook maar mee.

Iets na zessen stond ons ochtendzonnetje al bij ons bed happy te wezen en hoe dichter we bij schooltijd kwamen hoe meer z’n oogjes begonnen te fonkelen. Hij liep al van begin deze week in school rond te strooien dat ZIJN papa ging komen pannenkoeken bakken en fier als een gieter liep hij naar het klasje voor le moment suprême!
Maar ook voor papa en zeker voor mama was het een hele ervaring om een keertje een schooldag aan de binnenkant van de klas mee te maken (Hebben we niet allemaal al gewenst om een keertje een vlieg te zijn om onze kinderen bezig te zien op school?).
Eerst het ochtendmoment en dan met z’n allen in een kring rond het tafeltje. Filip maakte het deeg en één voor één mochten de kindjes helpen: melk gieten, mixen, ….
Na de speeltijd waren dan uiteindelijk alle pannenkoeken gebakken en konden de kids aan tafel.

Mama en papa mochten daarna nog even mee in de kring waar Mats z’n verjaardag werd gevierd:

  • spulletjes uit het verjaardagskoffertje tonen. Voor Mats: z’n knuffeldeken en z’n favoriete keukenschort. Als kok in spe loopt hij steeds vaker rond met het keukenschort dat ik jaren geleden in de naailes maakte.
  • kaarsjes uitblazen
  • liedje zingen onder begeleiding van Mats op de tamboerijn.

Uiteindelijk was het bijna middag en dus tijd om naar huis te gaan met de afwas.
En Nand, die heeft braafjes een ganse voormiddag liggen slapen.

De jarigen worden bij Mats z’n juf geschminkt. Ra,rar wat was Mats? Een kok!

En nu nog 2 keer slapen en dan is Mats echt jarig en staat er een feestje voor de klasgenootjes en voor de familie op het programma …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *