Bertolli pesto en co

M’n zwak voor usability maakt dat ik me vaker dan anderen erger aan alledaagse dingen.

Toen ik eind september 2 weken op verplaatsing werkte bij onze gele buren die internet en digitale TV verkopen, viel het me op hoe onhandig de WC-rol dispensers daar waren. Meer dan één blaadje per keer kreeg ik echt niet van die rollen af en als je liever een paar velletjes hebt is dat best ergerlijk.
Bij de fotomaker uit Wetteren (een andere werkgever op verplaatsing) hingen van die grote WC rollen waar het altijd zoeken was naar een begin.

Ik heb natuurlijk wel een donkerbruin vermoeden dat die fabrikanten van deze verbruiksspullen hun producten bewust wat minder gebruiksvriendelijk maken om zo meer zuinig materiaal op de markt te brengen. De gebruiker op het toilet is er natuurlijk de dupe van.

En dat de pesto. Af en toe eten wij ‘s avonds spaghetti met pesto. Lekker en super snel klaar. Op de potjes van Bertolli staat dan: “Vermeng 2 eetlepels pesto met een portie pasta”. Wel handig als onze standaard eetlepels (en waarschijnlijk niet alleen de onze) niet in de potjes passen. Maken ze er dan niet beter ” 4 koffielepels” van of zouden ze de opening van de potjes niet beter wat groter maken?

 Of dan mijn auto, een VW Golf. Elke avond als ik de kids ophaal steekt Arne het lampje aan om beter te kunnen zien waar hij z’n veiligheidsgordel moet vastklikken. Geen probleem ware het niet dat op een afstand van nog geen kilometer dat lampje soms nog aan is tegen de tijd dat we thuis arriveren. We stappen uit, de auto gaat op slot en alle lichtjes doven. Wanneer ik nu ‘s morgens (zonder de kids) in de auto stap, start en in m’n achteruitkijkspiegel kijk om de car-port uit de rijden zie ik meer dan eens dat lampje nog branden. Vooraan in de auto zit er nergens een knopje om de lichtje te doven, en met m’n buik in wording waag ik het er niet meer op om me in alle mogelijk bochten te wringen om aan dat lampje te komen. Er zit dan maar één ding op: versnelling in neutraal, handrem, uitstappen, achteraan de deur open en lichtje uitdoen, en dan eindelijk terug in de auto. Op zich geen probleem, maar na 5 keer word je het wel beu en als je op tijd op je werk wil zijn (en eigenlijk al veel te laat vertrekt …)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Getest. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *