Sinterklaas

Vannacht is de Sint langs geweest. Arne dacht zelfs dat hij wat lawaai gehoord had beneden en de deur had horen dicht gaan.

Mats was al wakker om 6u., heeft nog wat mee in het grote bed gelegen maar gelukkig was Arne iets voor 7 al wakker en ging papa met hen naar beneden (ik ben dan nog maar een half uurtje blijven liggen). De heren hadden nog niet meteen door dat de Sint z’n kadootjes in de hal had achter gelaten. Ik lag boven rustig te luisteren naar wat er beneden werd gezegd. Hilariteit alom toen ze al dat speelgoed zagen staan.

De Sint is weer gul geweest. Voor Mats was er een boot van Playmobil en een extra kado omdat hij vorige week z’n tutjes had opgestuurd: een kraan van Playmobil. Arne was meer dan verbaasd dat er voor hem ook 2 dingen stonden. Er was sprake geweest van de Legotrein, maar nadien bleek Arne iets voor achter z’n tractor te vragen. Niet makkelijk voor de Sint dus, want die had eigenlijk al z’n inkopen gedaan. De Sint treuzelde nog even of hij de Legotrein niet bij de Kerstman zou achterlaten, maar uiteindelijk toch beslist om dit jaar maar eens extra gul te zijn.
Hij ging er dan maar meteen van uit dat hij ook wel heel erg braaf moest geweest zijn want anders had hij zeker geen twee kadootje gekregen.

De ganse voormiddag hebben ze zitten spelen. Hoewel, Mats was om 9:30 de trap aan ‘t afstoffen (vraag me niet waar hij dat geleerd heeft) en Arne heeft bijna de ganse voormiddag zitten bouwen aan de Legotrein. Papa zei achteraf dat Arne best wel goed die plannetjes kan lezen. De juiste stukjes zoeken vind hij blijkbaar niet zo leuk maar als Filip de stukjes aangeeft, dan zit de trein na een paar uur geconcentreerd werken (waarom lijkt dat geconcentreerd op school niet zo vaak aan de orde?) staat de trein toch in elkaar.

Och ja, er lag ook nog een klein moppenboekje van de Sint. Hopelijk vinden we in dat boeken een goed mopje dat Arne kan onthouden want ik ben z’n “papegaai en onderbroek”grap die hij op school oppikte al meer dan beu gehoord (en dan is ze zelfs nog niet grappig).

Vanmiddag waren er even tranen toen Arne naar de zwemles moest (blijkbaar mag hij volgende week zwemmen voor z’n 50 meter brevet, hopelijk haalt hij het) en toen hij na de kapper ook nog even mee moest naar de klerenwinkel en de colruyt vroeg hij om de vijf botten wanneer we nu terug naar huis gingen zodat hij verder met z’n trein kon spelen.

Trouwens toen vava deze middag tegen Arne zei “Sinterklaas zal nu al wel terug vertrokken zijn naar Spanje”, repliceerde hij meteen; “Neen, vava, dat kan niet want die moet morgen nog bij moeke komen!” . We moeten morgen gaan brunchen bij moeke en effectief zal de Sint daar ook geweest zijn. Het speelgoed dat de Sint bij vava en moeke brengt moet naar jaarlijkse traditie daar blijven (zodat er daar ook speelgoed is) het zal dus weer moeilijk zijn om terug naar huis te raken (of het speelgoed bij moeke moet minder interessant zijn dan het speelgoed hier thuis).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *