Plaswekker

Sinds vorige vrijdag slaapt Arne met een plaswekker. De eerste nacht hadden we misschien nog geluk … het ding was gewoon niet afgegaan. Zaterdagnacht hebben we dan mogen ervaren hoeveel decibels dat ding kan produceren. Ergens rond half twee begon dat ding loeihard lawaai te maken.
Ik werd verdwaasd opgeschrikt uit m’n slaap. Arne stond te wenen van ‘t schrikken. Na een paar minuutjes was alles terug stil, maar het heeft toch nog een poos geduurd eer mijn hart iets minder fel bonkte.

Ondertussen zijn we aan nacht 7 en daarjuist is de wekker alweer afgegaan.

Hoe werkt nu zo’n plaswekker: in een speciaal onderbroek zit een netwerk van draadjes en een zendertje. Wordt het broekje nat dan zorgt dat voor geleiding en zorgt het zendertje ervoor dat het alarm begint af te gaan. Het is de bedoeling dat Arne wakker wordt van het alarm en stopt met plassen. Als hij nadien op het toilet nog kan doorplassen verdient hij een beloning: een stel lego-blokjes. Eigenlijk zou dit een cognitieve proces in gang moeten zetten (ik moest direct aan de hond van Pavlov denken). Normaal gezien zou deze plaswekker op een tweetal maanden z’n effect moeten hebben.

Nu Arne is een speciaal geval omdat hij overdag ook nog heel veel problemen heeft (hoewel dit volgende de kine 2 losstaande problemen zouden moeten zijn). Omdat de kine niet het gevoel had dat Arne vorderingen maakte, ondanks z’n inzet en het “juiste” gebruik van z’n sluitspieren, zijn we gisteren nog een keertje bij de kinderarts gepasseerd.

Arne heeft waarschijnlijk een nerveuze blaas en dat kan met behulp van medicatie beholpen worden, vandaar ons nieuwe bezoekje aan de dokter. De kinderarts kon zich vinden in de mening van de kine en er werd een dik boek bijgehaald met een lijst van bijwerkingen (zoals wazig zicht, evenwichtsproblemen, droge mond). Morgenavond ga ik proberen via de apotheek naar huis te komen zodat we morgenavond met die medicatie kunnen starten. Hopelijk heeft dit snel zijn effect, raakt Arne verlost van z’n plasprobleempjes en heeft hij geen last van de mogelijke bijwerkingen. Mama zal in ieder geval heel blij zijn als het aantal te wassen broekjes daalt.

Wordt dus bij deze ook vervolgd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *