Diploma

Het is zover sinds vorige donderdag heb ik er officieel een diploma bij: getuigschrift postacademische vorming ‘Usability design’.
Mag ik me nu officieel “Usability expert” noemen?

In een ver verleden studeerde ik Productontwikkeling. Ik herinner me het boek van Don Norman ‘The design of everyday things’ nog levendig. En ergonomie was eigenlijk best wel een interessant vak, ook al was de prof op z’n minst vreemd te noemen.

En ook in m’n “professionele” leven als webdesigner probeer(de) ik op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op gebied van usability. Jacob Nielsen was en is bv. één van die usability goeroe’s die volgens mij evenveel mensen voor als tegen zich heeft.

Deze cursus Usability Design die ik volgde aan de KUL (en op kosten van het werk) leek me een leuke uitdaging, een test om te zien hoeveel ik daadwerkelijk nu afwist van die usability. En jawel, ook al was alles wat daar verteld werd niet allemaal even nieuw voor mij; toch gaf het mij een goed totaalbeeld, kreeg ik een beter zicht op de ganse methodologie.
Als eindwerk maakte ik expertevaluatie en deed ik gebruikerstesten van een applicatie (van ‘t werk) in ontwikkeling. Blijkbaar met succes, want ik kreeg voor m’n prestatie een 17 (op 20 wel te verstaan). Het examen eindigde in een 16 op 20. Goed erdoor, zoals ze bij ons zeggen.

Mag ik zeggen dat ik dus best trots ben, een jaar lang elke dinsdagavond naar Leuven, het werk aan m’n eindwerk (voornamelijk buiten de werkuren) en het voorbereiden op m’n examen.

Soit, ik drink er ene op! En heb Arne ondertussen moeten beloven dat mama vanaf nu nooit meer naar de juf moet ‘s avonds 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in werk. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *