Weekendje weg

Pedagogische studiedag op school, het ideaal moment voor een weekendje weg. Vrijdagmorgen eerst nog wafels wezen bakken op school voor Mats z’n verjaardag. We mochten de wafels bakken in de lege klas naast die van Mats. Grappig om horen (tja, kartonnen muren) hoe de juf die kindjes kan stil houden. Iets voor 10 ging de juf met de kindjes naar het toilet, allemaal zingend en om de beurten op het toilet. Daarna moesten ze allemaal hun jasje aandoen en op de bank gaan zitten. En toen vertelde de juf dat ze geen koekje uit hun boekentas moesten nemen en dat er een verrassing was. We hoorden Mats heel luid roepen: “Wij gaan wafels eten”. De kindjes lekker gesmuld en gedronken. En nadien … snel naar huis en inpakken.

Fietsen ingeladen  en tegen 16u. opgewekt richting Zeeland: Brouwershaven (Landal Port Greve).
Het weer zat zaterdag en maandag niet echt mee, maar zondag was de zon van de partij.

Mats moest wel nog even wennen aan dat vreemde huisje en ‘s avonds in bed keek hij zo beteuterd … Toen ik vroeg wat er was, antwoordde hij heel zielig “Ik wil naar huis, in mijn bedje slapen.” De volgende dagen heeft hij niks meer van z’n heimwee laten blijken en hebben we genoten van:

* het zwembad (wel jammer dat er 3 kinderbadjes waren van 20, 40 en 60 cm en dat het daarna direct het zwembad was van 1,60m. Niet ideaal dus voor ons beginnend zwemmertje, die uiteindelijk wel met papa verschillende rondjes heeft gedaan in dat diep met papa en zijn snorkel. )
* het ministrandje (aan het Grevelingenmeer heb je natuurlijk geen grootse zandstranden): schuppen, stenen gooien en vliegeren (Arne heeft de smaak te pakken)
* Fietsen (door weer en wind)
* Spelen in het speeltuintje en binnenspeeltuin
* Lekkere mosseltjes eten
* Gezelschapsspelletjes spelen
* Lekker luieren

blog_071001.jpg

Maandagmorgen bij het inpakken was het ook Mats die plots riep “Ik wil niet naar huis, ik hier blijven.” Ik denk dat hij door had dat het “lekker super veel aandacht van mama en papa” weekend erop zat.
Onderweg naar huis hebben we nog een rondje gedaan langs de kust en op het grote Noordzeestrand nog lekker uitgewaaid en geschupt.

‘t is weer voorbij dat mooie weekend. Als ik terugdenk aan die opgetogen gezichtjes, zou ik meteen het volgende weekendje boeken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags, Effeweg. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *