Schoolritme

Ondertussen is het bijna half september. De school is al 2 weken terug bezig, Mats amuseert zich bij de kleuters en Arne is aan z’n lagere school carrière begonnen. Het is nog wat zoeken naar het ideale ritme zowel ‘s morgens als ‘s avonds. Mama moet sinds 1 september niet meer naar Wetteren op verplaatsing voor het werk. In plaats van 6u. sta ik nu om 6:30u op maar ik ben wel nog thuis om de kids mee schoolklaar te maken. ‘s Morgens loopt als tot nu toe vlotjes. Vanmorgen kwam Arne beneden en zei opgewekt “Goeiemorgen”. Geen gemaar, geen gezeur, …
s’ Avonds loopt het allemaal wat chaotischer. Mama werkt tot ergens tussen 17 en 18u. en staat een half uur later bij vava. Kindjes in laden en naar huis. Gelukkig zorgt vava voor warm eten en hoeft mama enkel te zorgen voor bad en pyjama … of toch niet … Er is ook nog huiswerk. En dat lijkt een groot probleem. Pas thuis wil Arne nog gewoon spelen (want hij heeft al de ganse dag niet thuis kunnen spelen), maar gewoonlijk zijn onze kerels zo vuil dat ze echt nog in bad moeten. Het huiswerk is dus vaak rap rap en volgens mij niet aandachtig genoeg.

Vandaag had ik het eens anders aangepakt. Om 18:20 thuis, 10 minuutjes gespeeld, Arne naar boven voor een snelle douche, Mats beneden nog aan ‘t spelen, Arne uit de douche en boven aan de bureau gezet met z’n huiswerk (hij moest vandaag lettertjes schrijven). Arne op weg geholpen, Mats onder de douche gezet en nog even in de tubtrug laten spelen. Ondertussen nog een paar keer bij Arne gaan kijken, maar tegen dat Mats goed en wel klaar was, was Arne aan z’n laatste rijtje letters gekomen.

Misschien moet ik vanaf nu op deze manier beginnen werken?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags, Uncategorized. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *