Washandjes? Niet meer van deze tijd?

Papa was sinds weken nog eens een dagje thuis, en daarom zijn we maar wezen shoppen. Een paar weken geleden hadden we eindelijk een groot bed voor Mats besteld, en nu werd het toch stilaan tijd om ook voor de lakens, donsdeken, etc. te zorgen. Wij dus vanmorgen richting Wilrijk naar Ikea.

Toeval of niet, het donsdeken waar we eigenlijk voor gereden waren was natuurlijk niet in stock. Misschien moet ik eindelijk toch eens die tool op hun website gaan gebruiken waar je kan nakijken wat er nog in welke winkel in voorraad is.

Natuurlijk is het ons wel gelukt de winkelkar vol te laden, ook zonder donsdeken. En eigenlijk wilde ik ook nog washandjes in die winkelkar. Onze washandje gaan al even mee en beginnen er nogal grauw uit te zien, tijd voor nieuwe dacht ik dus …
In Ikea even zitten zoeken in hun textielafdeling maar niks gevonden, dan maar een winkeldame vastgeklampt en wat bleek: “Washandjes verkopen wij niet meer”.

Vreemd, niet? Hoe zou de gemiddelde Zweed zich wassen? Zonder washandje? Bij ons worden er dagelijks toch een paar washandje uit de kast gehaald, ‘s morgens, ‘s middags na het eten, ‘s avonds voor het bad of de douche … Wat zouden we doen zonder washandje? En hoe zouden we dan toch gewassen raken? Met van die vieze sponsen die je zelfs niet kan wassen (en waarschijnlijk volzit met allerhande vieze beestjes) ?

Wat kan nu de ware reden zijn dat Ikea stopte met de verkoop van washandjes? Te weinig opbrengsten? Te veel handling? Ik zou nogthans denken dat telkens iemand een handdoek koopt,  hij meteen ook een bijpassend washandje neemt. Makkelijk verkocht, niet?
Ik denk in ieder geval dat Ikea vanaf nu een heel pak minder handdoek gaan slijten. En mocht iemand weten waarom  er geen washandjes meer in de rekken liggen, ik ben best nieuwsgierig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in varia. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *