In de fik …

Gisteren even op de harde feiten gedrukt geweest en hoe snel je huis in de fik kan staan. We waren er gelukkig heel vroeg bij, want anders had het eens even heel anders kunnen uitdraaien.

Iets na de middag zeg ik tegen Arne en Mats dat ze papa mogen gaan wakker maken (papa was pas om 6:30u thuis van Pukkelpop). De heren papa gaan wakker maken. Wat later verhuist papa naar de badkamer om een bad te pakken, de kids blijven nog wat in de slaapkamer spelen om dan wat later bij papa in bad te verdwijnen. Ik was al wel even in de badkamer geweest en was daarna terug naar beneden gegaan om wat te lezen.

Toen ik een kwartiertje later terug naar boven ging om te informeren of ik kindjes moest helpen afdrogen, rook ik een vreemd geurtje boven. Blijkbaar wist ik instinctief meteen waar ik eerst moest gaan kijken, want wat was er gebeurd? Mats had de bureaulamp die we als nachtlampje gebruiken aan gedaan en tegen het kussen geduwd. Ondertussen was er al een schoon gat gebrand door de hoes, tussenhoes en het kussen zelf. Ik vermoed dat het wel geen haar gescheeld zou hebben en het was volledig in brand geschoten, voorzover dat katoen en kussenvulling brandbaar is.

Wat als papa nu niet in bad was gegaan, wat als ik dat verdacht geurtje nu niet had geroken, was als we meteen van huis waren vertrokken …

De bureaulamp is ondertussen al ontmandeld en buiten bereik van de kids gelegd, voorlopig zullen we wel slapen zonder nachtlampjes en als er een nieuw exemplaar komt dan zal het iets zijn om vast tegen te muur te schroeven …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in varia. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *