ogen

Op twee dagen tijd met 3 man naar de oogarts. Mama omdat ze na 8 jaar toch eindelijk eens een nieuw montuurtje wil; Arne omdat die de ooggenen van papa erfde en al van z’n 3,5 jaar brilt en Mats om na te kijken of hij al dan niet de ooggenen van papa erfde.

Mama had gisteren al een afspraak en haar bijziendheid is grootdeels hetzelfde gebleven. Mama zou ook brilloos door het leven kunnen want afwijkingen van -0,50 en -0,75 zijn eigenlijk maar een peulschil. Eigenlijk draagt mama haar bril ook maar alleen voor het autorijden en de bioscoop (hoewel het jaren geleden is dat mama nog een bioscoop aan de binnenkant zag).  

 Arne had z’n half jaarlijkse controle. Verdict: Rechts met bril 8 op 10, links met bril slechts 7 op 10 en z’n linker glas mag dus wat zwaarder. Arne gaat naar +3 met een cilinder van 3,50. Da’s dus andere koek als mama.

En Mats? Die heeft heel flink het lichtje van de dokter gevolgd met z’n oogjes, maar voor een ogentest was hij nog wat te klein. Dat zal voor binnen een half jaartje zijn. En laten we dan hopen dat met zijn oogjes alles in orde is, want 4 brillemannen in huis, dat zou een serieus hap uit het budget zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in varia. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *