2016?

2015 was een jaar met mooie momenten, fijne vriendschappen en amusante uitjes. Het jaar dat ik op mijn eentje naar Londen ging. Het jaar dat we voor het eerst in een yurt sliepen, het voormalig Oostblok bezochten en waarin onze liefde voor de Waddeneilanden bevestigd werd. De Hollandse zee ons nog altijd kan bekoren.
We genoten ook van uitjes met vrienden en leukedingendoen op zondag. Er waren ook toffe tripjes naar de Efteling en Plankendael die zelfs deze blog niet haalden. Want eerlijk is eerlijk, het bloggen ging er dit jaar op achteruit. Werken, een huishouden beredderen en 3 zonen opvoeden, … het vraagt wat van een mens en dat maakt dat je prioriteiten moet stellen.

2015 was ook het jaar dat mijn suikernonkel en peter 80 werd. Ik regelde het feest, hij betaalde. Ideaal toch? Deed me nogmaals beseffen dat ik me echt kan amuseren met al dat geknutsel.

2015, het jaar van een puberzoon en opvoeden dat niet altijd even makkelijk is.

2015 eindigde ook met de harde realiteit. Een klasgenoot uit de lagere school stierf. Geen aanslepende ziekte, geen ongeval, gewoon heel onverwacht stilletjes heengegaan. 41 jaar is echt nog veel te jong en het raakt me misschien nog veel harder dan ik wil toevoegen. Het nieuwe jaar beginnen met een begrafenis doet je des te meer beseffen dat we van elke dag moeten genieten. Vandaar dat ik voor 2016 geen grootse doelen stel. Meer genieten van elkaar en van ons gezinnetje is al meer dan genoeg.

Carpe diem - pluk de dag in 2016

2016 brengt ook twee communicanten. De klerenjacht: daar zie ik al tegen op (stylisten mogen zich altijd melden). De decoratie en het feest: dat leeft nu al in mijn achterhoofd.
2016 wordt opnieuw ‘beleven’ in plaats van ‘hebben’: Ameland, Playmobil Funparc, nog een keertje Oostenrijk en hopelijk veel leuke-dingen-doen op zondag (vandaag gingen we toch al zwemmen bij de Waterperels in Lier) en gezelschapsspelletjes spelen.
2016 brengt hopelijk wat meer structuur en regelmaat en ook nog wat tijd om te lezen en te bloggen.

Een goed 2016? Dat maken we gewoon zelf! Succes ermee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Geplaatst in Alledaags. Bookmark de permalink.

2 zegjes gedaan op 2016?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *